-
Абсент
- Бренді
- Вермут
- Віскі
- Бурбон
- Односолодовий
- Купажований
- Купажований солод
- Зерновий
- Житній
- Горілка
Laphroaig
Віскі Laphroaig Triple Wood 0,7л
6150.00 грн.Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Бочки: американських дубових бочках, бочк...
Віскі Laphroaig Port Wood 0,7л
6200.00 грн.Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Laphroaig Distillery Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Витримка: бурбон 1-го наповнен...
Віскі Laphroaig 25 YO 0,7л
21950.00 грн.Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Laphroaig Фортеця: 52% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Бочки: з-під бурбону ______________...
Віскі Laphroaig Four Oak у тубусі 40% 1л
2850.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 40% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Витяг у бочках: з-під хересу Олоросо, з-під бурбона. ОДН...
Виски Laphroaig Lore в коробке 0,7л
3800.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Витримка у бочках: з-під хересу ОДНОСОЛОДОВИЙ ШОТЛАНДСЬК...
Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Витяг у бочках: з-під хересу Олоросо, з-під бурбона. ОДН...
Виски Laphroaig 10 Year Old в коробке 0,7л
1950.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Витяг у бочках: з-під хересу Олоросо, з-під бурбона. ОДН...
Віскі Laphroaig PX Cask Лафройг PX Каск 1л
4350.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Бренд: Laphroaig Виробник: Laphroaig Тип: Солодовий Літраж: 1000 мл Фортеця: 48% Витримка в бочках: дубові бочки Фільтрування: без холодної фільтрації Секре...
Характеристики Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 58,5% Тип: Односолодовий Витримка: 10 років Витримка в бочках: з-під бурбона ________________________________________ ...
Характеристики Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 58,5% Тип: Односолодовий Витримка: 10 років ...
Виски Laphroaig Quarter cask в коробке 0,7л
2150.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Витримка у бочках: бочки 1/4, з-під бурбона. ОДНОСОЛОДОВИЙ ШОТЛАНДСЬКИЙ ВИСКІ LAPHROAIG QUARTER CASK...
Виски Laphroaig 1815 Legacy Edition в коробке 0,7л
4950.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 48% Тип: Односолодовий Фільтрування: без холодної фільтрації Інформація про продукт "Laphroaig The 1815 Le...
Віскі Laphroaig Лафройг QA Cask 1л
0.00 грн.Регіон: Шотландія, Айла Бренд: Laphroaig Виробник: Laphroaig Тип: Солодовий Літраж: 1000 мл Фортеця: 40% Витримка в бочках: дубові бочки Фільтрування: без холодної фільтраціїВіскі Laphroaig QA Cask не дарма називають лег...
Характеристики Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 60.1% Тип: Односолодовий Витримка: 10 років Партія 12, розлита у лютому 2020 р. Витримка в бочках: з-під бурбона ____...
Характеристики Регіон: Шотландія, Айла Виробник: Laphroaig Фортеця: 57.9% Тип: Односолодовий Витримка: 10 років Витримка в бочках: з-під бурбона ________________________________________ ...
Характеристики Регіон: Шотландія, Острів Малл Виробник: Tobermory Фортеця: 56.5% Тип: Односолодовий Витримка: 10 р...
Показано с 1 по 16 із 16 (всього 1 сторінок)Виробництво
Винокурня Laphroaig розташована у шотландському містечку Порт-Еллен на південному узбережжі острова Айлей.Laphroaig 10-річний виготовляється з ячменю, замоченого протягом двох днів у воді з струмка Кілбрайд, джерела води Laphroaig протягом понад 200 років. Ячмінь пророщують на солодових цехах лікеро-горілчаного заводу. Перш ніж висушити ячмінь, його просочують місцевим торф'яним димом з острова Айла протягом 17 годин, щоб надати йому характерного димного профілю.
Після повного висихання ячменю його відправляють до заторного цеху, де солод подрібнюють у млині. Засип з водою додають у заторний чан із нержавіючої сталі, де встановлюють температуру 63,5°C і додають дріжджі. Приблизно через два дні, коли дріжджі перетворять цукор на спирт, отриману рідину піддають подвійній перегонці в мідних перегінних кубах.10-річний напій Laphroaig розбавляється пластовою водою з струмка Кілбрайд до міцності 63,5%, а потім витримується у бочках з-під бурбона щонайменше 10 років.Історія
Більшість шотландських гуральників (і, якщо вже на те пішло, більшість гуральників в цілому) починають свою діяльність як фермерські гуральні, використовуючи натомість залишки зерна, які в іншому випадку були б викинуті у відходи, для виробництва міцнішого і бажаного віскі. Laphroaig (вимовляється як «чехарда», але якщо ви шотландець і випиваєте півпляшки віскі на день) насправді починається трохи інакше, з пари братів на ім'я Дональд та Олександр Джонстон. У 1810 році вони орендували 1000 акрів землі для розведення худоби на острові Айлей, але замість купувати корм для своєї худоби, брати вирішили вирощувати власний ячмінь, а надлишки ячменю, що залишилися після годівлі корів, надихнули їх почати його перегонку. у віскі.Дональд викупив свого брата з бізнесу з виробництва віскі в 1836 році, ставши єдиним власником і виробником віскі Laphroaig всього за одинадцять років до своєї передчасної смерті в 1847 році (як повідомляється, потонув у чані з недопитим віскі). Його син Дугалд успадкував винокурню, але, коли йому було всього одинадцять років, він був надто молодий, щоб керувати підприємством, і покладався на свого дядечка і іншого місцевого фермера, які керували винокурнею за нього, поки він не вступив у володіння винокурнею в 1857 році .Винокурня й надалі досягатиме успіху, насамперед як джерело віскі для купажування, але все частіше як окреме ім'я та виробник односолодового шотландського віскі. Ця зростаюча популярність скуйовдила пір'я на прилеглому винокурному заводі Lagavulin, який все більше заздрив успіху Laphroaig і фактично почав проти нього війну. У 1907 році винокурний завод Лагавулін спробував знищити Лагавулін, переключивши джерело води та перекривши його, фактично закриваючи винокурню, доки суд не втрутився і не змусив Лагавулін відновити початковий потік води. Однак на цьому все не закінчилося, оскільки Лагавулін потім взявся за те, щоб точно скопіювати перегінний завод Лафройга, щоб спробувати відтворити їхні віскі… але це не призвело до очікуваного успіху, і в 1962 копію все ж таки закрили, щоб переобладнати. у новий центр для відвідувачів Лагавуліну.Незважаючи на розбіжності з сусідами, гуральня Laphroaig продовжувала добиватися успіху і зростання, особливо під наглядом Бессі Вільямсон, яка керувала гуральнею з 1954 по 1990 рік. 1994 року винокурня отримала Королівський ордер від принца Чарльза, честь, що вони продовжують розмірковувати, розміщуючи його герб на етикетці своєї пляшки.За цей час право власності на винокурню перейшло до ряду шотландських винокурних конгломератів, спочатку Long John International, потім Allied Domecq і, нарешті, у квітні 2014 року було продано Beam Suntory в рамках угоди з придбання материнської компанії Pernod Ricard. Нинішнім власником гуральні залишається японська компанія Beam Suntory.Laphroaig — одна з небагатьох шотландських винокурень, які досі мають власний солодовий цех. Завод постачає ячмінь з інших джерел і замочує його у воді, що дозволяє насінню ячменю почати проростати. Це вивільняє ферменти, які будуть важливими пізніше, а також створює виразний і чудовий смак. Потім проростання насіння зупиняється за допомогою процесу, званого «випалом», при якому приміщення нагнітається нагріте повітря, і ячмінь злегка підсмажується.У Лафройзі тепло для випалу створюється за допомогою торф'яних печей: традиційного джерела тепла, в якому використовується мох із шотландських боліт, нарізаний вручну робітниками винокурні та спалюваний для створення маслянистого та димного вогню. Цей дим може взаємодіяти з ячменем та залишає на зерні деякі димні характеристики для наступних етапів.Потім складений ячмінь готують з використанням води з місцевого струмка, щоб перетворити всі вуглеводи в ячмені на цукор, а потім солодку рідину відкачують у великі чани, куди додають дріжджі і залишають для бродіння як мінімум 55 хвилин. годин (довше, ніж зазвичай). Цей процес трохи відрізняється від звичайної практики ферментації приготованого солодового ячменю з твердими шматками, що все ще знаходяться в рідині, і, ймовірно, створює більш фруктовий смак.Ця знову зброжена рідина потім двічі переганяється у двох із семи мідних перегінних кубів Laphroaig, при цьому винокурня намагається вибірково вловити правильний алкоголь та аромати, що виходять із перегінних кубів. Цей процес вибору правильної частини дистиляційного циклу для збереження (називається «нарізкою») має величезний вплив на кінцевий смак спиртного. Лафройг приймає свідоме рішення ігнорувати більшість фруктових і легких «головок», натомість приділяючи більше уваги багатшим «хвостам» у своєму виборі.Потім їх віскі розбавляють приблизно до 63,5% фортеці і поміщають у бочки, що раніше використовувалися, з-під американського бурбона для витримки — звичайна практика, яку Laphroaig була однією з перших шотландських винокурень, які прийняли на озброєння.Newsletter - Зерновий
- Бренді