Списком Вид: Таблицею
Сортування:
Показати:
Віскі Scapa Skiren у коробці 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія, Острови Оркні Виробник: Scapa Фортеця: 40% Тип: Односолодовий Витримка у бочках: американський дуб ______...

Віскокурня Скапа

Винокурня Scapa розташована на острові Оркнейські острови, на південь від Кіркуолла, у мальовничій бухті. Інший завод з виробництва віскі на острові знаходиться менш ніж за 2 км на схід від нього.
 
Винокурня Scapa - одна з найпівнічніших винокурень Шотландії. Розташований у Скапа-Флоу, затоці, оточеній Оркнейськими островами та майже внутрішнім морем. Це захищає винокурню від сильних вітрів та бурхливого моря на Оркнейських островах. Зустріч Північного моря та Атлантичного океану іноді викликає сильні шторми на острові та в морі. Скапа відома своїм морським, але загалом бездимним віскі. Після того, як Scapa довгий час ігнорувалась як односолодовий бренд, вона все ще знаходиться в тіні сусідньої винокурні Highland Park.
 
Стиль Будинку
 
Віскі Скапи досить легкий та солодкий. Його легкі фруктові нотки та чистий аромат ванілі вражають уяву. Їх доповнює легка морська нотка ніжної солоності. Легкі шоколадні та горіхові нотки також можна виявити при найближчому розгляді.
scapa distillery

Виробництво

Винокурня Scapa використовує напівлаутер, зворотні куби з нержавіючої сталі та 2 перегінні куби для виробництва 1 мільйона літрів віскі на рік. Вода для виробництва береться з Lingro Burn, а технічна вода з різних джерел поблизу Оркіля. До речі, Scapa - одна з небагатьох гуральників, що використовують перегінний куб Lomond. На жаль, мідь, яка досі використовується як промивання, все ще була модифікована, а пластини видалені. Більшість продукції, як і раніше, виробляється в таких сумішах, як Ballantine's.
Хоча вода з Lingro Burn містить значну кількість торфу, віскі Scapa не торфиться. Незважаючи на це, мінеральність впливатиме на смак та іншими способами. Торф'яна вода не надає віскі торф'яного смаку, оскільки димні аромати виділяються тільки при спалюванні торфу в процесі складання.
 
В основному солод для Скапи не торфлять, тому віскі має солодкуватий і морський відтінок. Винятком є представлений в 2016 Scapa Glansa, єдиний на даний момент торф'яно-димний Scapa. У цьому випуску торф'яний дим перейшов у віскі через витримку в бочках, а не в результаті складання. Для витримки використовувалися бочки, у яких раніше зберігався сильно димний віскі. Так аромати диму потрапляють у скапу.

Історія

З 1885 віскі Скапа-Флоу переганяється на узбережжя. Перегінний куб був побудований Джоном Т. Таунсендом та Макфарлейном на місці колишнього млина. Наприкінці 19 століття купажований шотландський віскі процвітав, і Скапа використовувалася для кількох купажів компанії John Townsend. Як і багато шотландських винокурень того часу, Scapa також постраждала від пожежі в 1919 році, і її довелося перебудувати компанії Scapa Distillery Co. Ltd. У 1936 році компанія Scapa перейшла у володіння компанії Bloch Bros. (Моріс і Джон Блох), яка володіла винокурнею Scapa Distillery Co. Ltd. заводу близько 20 років.
 
Скапа-Флоу був важливим місцем під час обох світових воєн. Внутрішнє море увійшло історію після самозатоплення Імперського флоту відкритого моря 1919 року. Під час Другої світової війни Королівський флот також розмістив штаб-квартиру в Скапа-Флоу. У цей момент німецькі підводні човни регулярно намагалися прорвати британську блокаду.
 
Братам Блох був потрібен високоякісний солод для купажного бізнесу, але у винокурному бізнесі їм було не по собі. В результаті в 1954 вони продали винокурню компанії Hiram Walker & Sons. 1959 року було встановлено незвичайний завод Lomond Still, який працював до 1979 року. До 1966 року існувала також власна солодовня, але її було закрито. Натомість готовий солод отримують від компанії Simpsons на материку.
 
У 1978 році завод був модернізований та закритий у 1994 році на 10 років. Пізніше компанія стала Allied Domecq, а 2005 року — Pernod Ricard. У період з 1994 по 2004 рік гуральня періодично експлуатувалася співробітниками Хайленд-Парку. Виробництво ведеться безперервно з 2005 року.

Новий склад

У рамках репозиціонування гуральників у 2004 році під управлінням Pernod Ricard/Chivas Brothers весь існуючий запас віскі був відведений для випуску у вигляді односолодового віскі. 14-річний напій замінив 12-річний розлив початкового рівня. У 2006 році до нього приєднався bt Scapa 1992 (теж 14 років), але в 2008 його замінив Scapa 16.
 
На жаль, ці випуски переважно обмежені вторинним ринком, що є наслідком обмеженої пропозиції старих акцій Scapa. Наразі основними пляшками винокурні є Scapa Skireen, випущена у 2015 році, та торф'яна Scapa Glansa, випущена у 2016 році.