-
Абсент
- Бренді
- Вермут
- Віскі
- Бурбон
- Односолодовий
- Купажований
- Купажований солод
- Зерновий
- Житній
- Горілка
Oban
Віскі Oban Little Bay Обан Літтл Бей у тубі 0,7л
2995.00 грн.Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я) Виробник: Oban Бренд: Oban Фортеця: 43% Тип: Односолодовий Витримка: 14 років Витримка в бочках: з-під бурбона ОДНОСОЛОДОВИ...
Віскі Clynelish Клайнеліш 14 років у тубі 0,7л
2650.00 грн.Характеристики Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я), Північне Високогір'я Виробник: Clynelish Distillery Фортеця: 46% Тип: Одно...
Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я), Західне Високогір'я Виробник: Cragganmore Лінійка бренду: Distiller's Edition Рік: 2022 Фортеця: 40% Тип: Односолодовий Витримка: 12 ро...
Віскі Oban 14 Years Обан 14 років у коробці 0,7л
2640.00 грн.Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я) Виробник: Oban Бренд: Oban Фортеця: 43% Тип: Односолодовий Витримка: 14 років Витримка в бочках: з-під бурбона ОДНОСОЛОДОВИ...
Віскі Cragganmore 12 Years у коробці 0,7л
1775.00 грн.Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я), Західне Високогір'я Виробник: Cragganmore Фортеця: 40% Тип: Односолодовий Витримка: 12 років Витримка в бочках: з-під бурбона, з-під портвейн...
Показано с 1 по 5 із 5 (всього 1 сторінок)Лікеро-горілчаний завод Обан
Oban - завод з виробництва віскі в Обані, Аргайл та Б'ют, у гірській місцевості Шотландії. Він належить до алкогольної групи Diageo (раніше United Distillers), віскі продається як частина серії Classic Malts групи. Будинки гуральні віднесені до категорії B у списках пам'яток Шотландії. Незважаючи на те, що Oban є класичним хайлендським віскі, він є запам'ятовується і порівняно м'який односолодовий віскі, лише злегка димний і морський. Профіль Обана вміло поєднує властивості островів з більш легкими, фруктовими односолодовими віскі.Розміщення винокуренного заводу Обан
Обан - місто та завод з виробництва віскі на західному узбережжі Шотландії. Назву Oban Disitllery можна перекласти як невелика бухта. Це один із найстаріших заводів з виробництва шотландського віскі з моменту його заснування в 1794 році. Коли завод був заснований, навколо нього не було міста, натомість місто було побудоване навколо заводу. Це робить Обан сьогодні центром міста, хоч у результаті його просторове розширення обмежене. В Обані є центр для відвідувачів, що пропонує кілька екскурсій щодня. Відвідувачам дозволяється залишити дегустаційний келих після екскурсії.Місто Обан є столицею Північного Аргайла (Західне нагір'я) з природною гаванню, що охороняється, і вважається воротами на Гебридські острови. Звідси державні пороми Caledonian MacBrayne вирушають у Лісмор, Колонсей, Айлей, Колл, Тайрі, Мал або Барру. До підключення до залізничної мережі в 1880 році місто являло собою тихе рибальське село. Клімат формується Гольфстрімом, м'який та помірний, з великою кількістю опадів, деякі стверджують, що їх надто багато. Кожен серпень в Обані відбуваються збори Аргайлшира, Хайлендські ігри.Поруч із лікеро-горілчаним заводом Обан
Символ міста є башта Маккейга над містом. Ця незакінчена копія Колізею в Римі була побудована місцевим банкіром Джоном Стюартом Маккейгом наприкінці 19 століття як пам'ятник його сім'ї та для забезпечення роботи місцевих робітників у зимові місяці. Усередині будівлі розбитий парк із оглядовим майданчиком. Ні запланована вежа всередині споруди, ні статуї сім'ї Маккейг так і не було завершено, оскільки до 1904 року всі члени сім'ї померли або збідніли.Виробництво односолодового віскі ObanЗавод Oban Distillery площею всього 4280 квадратних метрів не входить до найбільших винокурних заводів Шотландії, оскільки навколо невеликого містечка Обан виріс завод, розширення якого практично неможливе без перенесення виробництва за межі підприємства. Винокурня має річну потужність трохи більше ніж 700 тисяч літрів віскі на рік. Oban насправді є другим за величиною приблизно з п'ятдесяти виробників у групі Diageo. Тільки винокурний завод Royal Lochnagar трохи менший з річним обсягом виробництва півмільйона літрів.Обанські розливи
Типовий віскі Обана свіжий, пряний з легкою солоною ноткою. Дуже гарна гармонія з морепродуктами. Через відносно невеликий обсяг виробництва його рідко можна зустріти у незалежних розливників, оскільки Diageo використовує його для власного розливу та купажів. Стандартні розливи Обану такі: Вирази Обану порівняно обмежені. Основний асортимент складається з 14-річного вина міцністю 43% та Distillers Edition міцністю 43%. Distiller's Edition - це витримане протягом 14 років вино, витримане в бочках із фіно з Монтильї, що надає напою більш фруктового відтінку. На пляшках Distiller's Edition не вказано певного віку, але вказано рік дистиляції, і зазвичай їм близько 15 років.Обан також видав більш обмежений 18-річний та рідкісний 32-річний альбом. З останнього було випущено лише близько 6000 пляшок 32-річного напою. В даний час він продається за ціною близько 2400 фунтів стерлінгів, хоча, що дивно, на вторинному ринку його можна знайти трохи дешевше. Також було випущено лімітовані серії бочкового віскі 20-річної та 21-річної витримки.Oban Little Bay - це напій без вказівки віку, випущений у 2014 році. Спочатку він призначався виключно для роздрібної торгівлі, а тепер розширює невелике, але дуже успішне портфоліо Oban Distillery. Little Bay - це суміш віскі, отримана з бочок з-під хересу, бочок з-під бурбона і бочок з-під бурбона, до яких були додані нові дубові торці. Перед розливом у пляшки суміш витримується далі у невеликих бочках ємністю 180-190 літрів. Він демонструє дуже типовий для гуральні Обан аромат, в основі якого лежать нотки морської солі, а також меду та цитрусових.Усі віскі Обана нині розливаються фортецею 43 фортеці.Історія винокурного заводу Обан
Oban Malt Distillery - один із найстаріших виробників шотландського віскі в Шотландії. У 1794 році Джон і Х'ю Стівенсен заснували винокурню Oban в Літл-Бей недалеко від води. Брати-купці Стівенсони також вважаються засновниками однойменного портового міста, збудованого на схилах навколо гуральні.В 1866 винокурня перейшла у володіння Пітера Камсті, який потім продав Обана Джеймсу Уолтеру Хіггін в 1883 році. Джеймс відремонтував винокурню у 1890 році, але будівництво нових складів довелося зупинити після археологічних знахідок, вік яких оцінюється у кілька тисяч років. останки шести дорослих та чотирьох дітей. Знахідки тепер можна побачити у Національному музеї давнини в Единбурзі. У той час багато продуктів все ще доставлялися на кораблях, а готовий віскі також доставлявся на кораблях до жвавих міст, таких як Глазго, або за кордон. Ситуація різко змінилася з 1888 року, коли мережа Шотландських залізниць, що росте, також досягла західного узбережжя з півдня.1898 року винокурня перейшла до Олександра Едварда, тодішнього власника винокурень Олтмор і винокурні Крейгеллачі на території нинішнього регіону Спейсайд. В 1923 Обан був проданий компанії Oban Distillery Co, дочірньої компанії John Dewar & Son. Потім компанія Dewar & Sons була придбана компанією Distillers Company Limited (DCL) та передана її дочірній компанії Scottish Malt Distillers Ltd (SMD). СМД припинив виробництво з 1931 по 1937 рік.У 1960-х роках, після руйнівних світових воєн, індустрія шотландського віскі швидко зростала, що мало не привело до кінця Обана. У 1968 році Обан знову замовк, будучи дуже маленькою гуральню з обмеженим потенціалом зростання в середині періоду експансії галузі, її майбутнє здавалося невизначеним. Зрештою, це рішення було скасовано, і в 1972 році було збудовано нинішню броварню, а солодові цехи на території були демонтовані.Обан став одним із перших гравців у все більш важливому бізнесі з виробництва односолодового віскі, коли в 1979 році було розпочато розлив 12-річного шотландського віскі Oban 12 Years. У 1989 році відбулося ще одне значне коригування сьогоднішнього 14-річного віскі Oban та його включення до групи Classic Malts. Вибір Шотландії. Сьогодні ринок США є найважливішим для Обана: близько 90 відсотків усієї продукції вирушає до Північної Америки. У 1989 році було збудовано та відкрито новий візит-центр.З того часу було випущено низку нових розливів, у тому числі випуск для дистиляторів у 1998 році, перша пропозиція винокурні NAS без вказівки віку у 2010 році та Little Bay 2015. У 2019 році Oban був випущений як пропозиція Night's Watch у серії розливів Game of Thromes . .Виробництво деталей
Винокурня отримує чисту воду для виробництва кілометровим трубопроводом з розташованого вище озера Лох-Гленн-а-Беаррейд. До 1968 року складання і помел проводилися безпосередньо на території Обану, доки Обан також не отримав свого особливого солоду від зовнішніх постачальників послуг. Це далеко не поодинокий випадок у галузі: у 1960-х та 70-х роках обсяги виробництва значно зросли, і для багатьох виробників це стало питанням подальшої ефективності. Сьогодні лише 6 винокурних заводів, як і раніше, мають власні солодовні, жоден з яких не може забезпечити 100% необхідного зерна. Обан закуповує трохи торф'яний солод у професійних великих солодових заводів країни, у тому числі у Roseisle Maltings з Елджина в Спейсайді. Старий темно-червоний солодовий млин Potreus Patent з Лідса все ще доступний для огляду, коли ви починаєте екскурсію винокурнею.Унікальні черв'ячки Обана
У Шотландії всього 16 винокурень, які досі використовують черв'ячні ванни. Ефект від зменшення контакту міді у черв'ячній ванні можна регулювати, нагріваючи черв'якові ванни. Чим вище температура води, в яку вони занурені, тим більше часу потрібно спирту для конденсації, тим самим продовжуючи контакт з міддю. Ненавмисним наслідком використання гарячих черв'ячних ванн є те, що вони також продовжують дистиляцію. Обан тримає свої ванни з гарячими хробаками, зазвичай при температурі 45-50 градусів за Цельсієм (від 113 до 122 градусів за Фаренгейтом).У черв'ячних ванн Обана є ще одна унікальна особливість; вони містять двох черв'яків, вкладених один в одного. Пара, що виходить із рукава Лінна, поділяється на двох черв'яків. Єдина причина цього – подальше уповільнення конденсації та максимізація контакту з мідною трубкою. В результаті м'ясисті нотки, типові для згущеного віскі в черв'ячній ванні, менш помітні, хоча в Обані все ще є. Незрозуміло, коли Обан почав використовувати двох вкладених один в одного черв'яків.Затирання
При затиранні великому резервуарі крупу через певні проміжки тричі заливають водою різної температури. Для першої води на 7000 кг крупи заливають 27 тисяч літрів гарячої води температурою 63 градуси Цельсія. Це певною мірою відповідає типу розподілу меленого ячменю та гарячої води 1:4. Після того, як перша високоцукрова рідина відфільтрована і зібрана через перфороване дно чаю, що фільтрує, в затор виливають другу воду з 8000 л води при температурі 75 градусів Цельсія. Потім солодке сусло (гаряча солодка ячмінна вода) збирається наступного етапу процесу — ферментації. Третій настій, третя вода, - це 25 000 літрів води температурою 83 градуси Цельсія, які знову збираються в резервуарах, зберігаються гарячими і використовуються як перша вода для наступної партії настою під час затирання.У тунельній Обані є чотири дерев'яні гарніри, зроблені з ялиці Дугласа, привезеної з Канади. Ці величезні дерев'яні контейнери мають висоту шість метрів, а на робочій висоті їх не видно третини. Тільки відкривши важку дерев'яну кришку, ви дізнаєтеся про розмір і товщину цих контейнерів. Станом на травень 2021 року наймолодшому з них лише 3 роки, а найстарші виконують свою роботу в Обані вже близько 45 років.Ферментація
Всього в один промивний апарат закачується 32 000 літрів слова, що охолоджено, що відповідає висоті рівня підлоги. При додаванні перегінних дріжджів цукрова рідина в результаті бродіння перетворюється на пивний спирт. Обан працює з дуже тривалою витримкою – понад 4 доби або, іншими словами, до 110 годин. Зрештою це призводить до чудового фруктового смаку апельсинів із міцністю алкоголю близько 9 відсотків.Загалом завод Western Highland Distillery Oban може виготовляти до 25 000 літрів нового вина за один тиждень. Це призвело б до теоретичної виробничої потужності 1 300 000 літрів на рік, якби дистиляція проводилася щодня тижня без перерв у тиші. Правду кажучи, обсяг виробництва в 2019 році становить близько 870 000 літрів, тому можливості виробляти більше без прямого розширення лікеро-горілчаного заводу все одно залишаться.Попит на односолодовий віскі Oban в даний час величезний, що призводить до спірної дискусії серед відповідальних осіб на винокурні про перехід із п'ятиденного тижня на семиденний. Щось подібне обговорювалося та застосовувалося на внутрішньому лікеро-горілчаному заводі Лагавулін, де можна було знову стійко збільшити випуск продукції за рахунок багатьох невеликих кроків щодо підвищення ефективності виробництва.Два перегінні куби працюють на пару і мають місткість промивного куба 11 000 літрів і 6 700 літрів для спиртового куба. При послідовній перегонці, тобто у вигляді єдиної партії, отримане пиво тепер перекачується з промивних апаратів у промивний куб і повільно нагрівається подачею пари. Оскільки вода та спирт мають різний ступінь кипіння щодо рівня моря, що безперечно має місце тут, в Обані, спирт розчиняється з води при температурі 78,3 градуса за Цельсієм і піднімається у газоподібному вигляді у перегінному кубі. На першому етапі з промивним апаратом переганяють усю кількість рідини до міцності 25-30%.Друга перегонка в спирті, як і раніше, призводить до отримання попередника в першій третині, також званого форшотом, з максимальною міцністю 83%. Ця головна частина зберігається в Обані близько 50 хвилин і збирається до приймача низького вина. Досвідчені виробники спиртних напоїв можуть використовувати спиртобезпечний гігрометр, щоб визначити, коли потрібно повернути важіль, щоб відокремити серцевину. Ця середня частина, яка також називається серцем, потім потрапляє в окремий резервуар — проміжний приймач. Саме ця частина пізніше використовується для витримки в дубових бочках і перетворюється на шотландський віскі.У міру просування дистиляції вміст алкоголю продовжує знижуватися доти, доки від нижньої межі фортеці близько 65 відсотків технології або дистиляторам доведеться знову вжити заходів, і проміжний етап тепер не зупиниться. Решта цієї перегінної партії стає хвостом. Тепер вишуканий бренді нарешті відокремлюється від серця, а процес дистиляції добігає кінця, оскільки вміст алкоголю продовжує знижуватися. Починаючи приблизно з 63% фортеці, у вогонь потрапляє дедалі більше сивушних масел, що не принесло б користі смаку та насолоді людей. Отже, якщо дивитися з духовного сейфа через різні трубопроводи, хвіст, також відомий як хвіст, тепер потрапляє до приймача фінтів для збирання.Дозрівання
Як і на багатьох шотландських винокурнях, більша частина Обана дистиляту більше не дозріває безпосередньо на території компанії, а поширюється в декількох стратегічно важливих місцях по всій Шотландії. В Обані це можна пояснити кількома обставинами. З одного боку, спиртзавод, розташований у «Малій бухті», вже не має площ і потужностей для зберігання всіх бочок, що визрівають. Прямовисна скеля височить прямо за будинками, і ліворуч і праворуч від неї немає місця через обмежене розташування в центрі міста. В одному будинку безпосередньо за виробничим корпусом знаходиться лише склад, в якому знаходить свій притулок та менша кількість дубових бочок.Newsletter - Зерновий
- Бренді