Списком Вид: Таблицею
Сортування:
Показати:
Sale Віскі Mortlach 14 років 46% у коробці 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Mortlach Фортеця: 46% Тип: Односолодовий Витримка: 14 років Витримка у бочках: Бурбон, херес ...

Віскі Mortlach 12 років 43.4% у коробці 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Mortlach Фортеця: 43.4% Тип: Односолодовий Витримка: 12 років Витримка у бочках: Бурбон, херес ...

Віскі Mortlach 16 років 43.4% у коробці 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія Виробник: Mortlach Фортеця: 43.4% Тип: Односолодовий Витримка: 16 років Витримка у бочках: Бурбон, херес ...

Односолодовий віскі Mortlach - це типовий віскі Спейсайда з родзинкою. Вони чудово поєднують у собі квіткові, димні, солодові та фруктові ноти, створюючи віскі найвищої якості. Однак Мортлах унікальний і характеризується майже м'ясистими, сірчаними нотками, які надають ще одного виміру округлим, солодким та м'яким солодам регіону. Варто спробувати версію Flora and Fauna, також доступна низка акушерських та незалежних пропозицій.

Винокурня Мортлах

Mortlach - найстаріша (легальна) винокурня в місті Даффтаун в Спейсайді і одна з знаменитих 7 винокурень, що породили фразу: Рим був побудований на семи пагорбах, а Даффтаун на семи перегінних кубах. Саме місто Даффтаун було засновано Джеймсом Даффом, 4-м графом Файфом в 1817 році, а завод з виробництва віскі був відкритий лише через 6 років. Сьогодні у місті проживає близько 1500 мешканців.
Є кілька можливих варіантів походження назви Мортлах, хоча найімовірнішим є або гельське слово «Чашеподібна долина», або, можливо, «Великий зелений пагорб».

Стиль Будинку

Mortlach Single Malt - типовий спейсайдер, він поєднує в собі квіткові, ніжно-димні, солодові та фруктові ноти в ідеальному поєднанні з ароматами сірки. Хоча іноді це вважається поганою річчю, насправді використовуються мідні перегонні куби, тому що вони видаляють сірки, ці ноти сірки можуть додати затхлий, майже м'ясний аромат.
Занадто багато з'єднань сірки, звичайно, може зіпсувати віскі; у віскі виявлятимуться ноти каучуку або паленого пластику, але у правильній кількості вони можуть додати глибину складному букету. Mortlach виготовляється дуже ретельно з використанням найскладнішої комбінації перегінних кубів у галузі, щоб забезпечити баланс сірки. Винокурня у Спейсайді перетворила вирощування ароматів сірки на мистецтво.
До 2014 року оригінальні розливи Mortlach були доступні лише в серіях Rare Malts Selection та Flora & Fauna від Diageo.

Виробництво

Мортлах використовує воду з джерел Дайкхед та Кетскрейг, ячмінь із солодовні Glen Ord Maltings та використовує 6 дерев'яних промивальних апаратів та 6 перегінних кубів для виробництва 3 800 000 літрів на рік.
Хоча винокурний завод Мортлах з двома печами, які вже не діють, надзвичайно мальовничий, після великої реконструкції він став дуже сучасним і ефективним винокурним заводом. Дистиляція у Мортлаху практично повністю автоматизована.
Мортлах бере воду для виробництва джерел Дайкхед і Кетскрейг на пагорбах Конвал. Першоджерело «Колодязь Хайленда Джона» має лише історичну цінність. Солод отримують на власному заводі компанії Glen Ord Maltings у Мьюїр-оф-Орд. На млині Портеус, встановленій у 1885 році, солод подрібнюють до стану крупи, а потім заливають у 12-тонний затор з нержавіючої сталі і затирають протягом 6 годин. Сусло змішують з дистиляційними дріжджами в 6 промиваннях ялиці Дугласа і ферментують протягом 58 годин. Отриманий промивний розчин має вміст спирту близько 8%.
Процес перегонки в Мортлах дещо відрізняється від процесу дистиляції на більшості шотландських солодовен. Переганяють 2,5, 2,7 або 3 рази, залежно від перегінного куба. Diageo називає це «візантійською формою потрійної дистиляції». Легенда, перегнана 2,81 рази, була додана до нової лінійки 2014 року відділом маркетингу Diageo. Всього в Мортлах є 6 перегінних кубів, всі 6 різної форми і розміру (хоча всі вони мають однаковий кут нахилу, як і рукави Лайн, і всі вони ведуть назовні, в черв'ячні труби). Ці кадри працюють парами:
Перша пара дистиляторів працює відповідно до галузевих стандартів: у першій переганяється промивна вода, а у другій - повторна перегонка. Друга та третя пари працюють не так, як усі інші в галузі. Інші перегонні куби виробляють у середньому 80% нового продукту подвійної перегонки та ще 20% - чотириразову перегонку. Для цього в промивних кубах перша перегонка проводиться як завжди, 80% перегінного куба проходить у спиртовий куб. Тим часом, решта досить слабкі 20% потім тричі переганяються у фінальному перегінному кубі, відомому як «Маленька відьма» частково через його невеликий розмір. Ця особлива комбінація всіх трьох спиртових потоків, мідного контакту та черв'ячних конденсаторів призводить до отримання напрочуд сірчаного, надзвичайно м'ясистого спирту, що переганяється 2,81 раза.
У Мортласі дистилят подається в бочки міцністю 68% із джерельною водою. Заповнення та зберігання більше відбувається не в Мортлах, а на центральному заводі Diageo недалеко від Единбурга. Дистилят туди доставляють автоцистернами. Склади, які все ще знаходяться на території, здані в оренду незалежним підприємствам з розливу.
Mortlach та незалежний ботлер Gordon & MacPhail традиційно підтримують прекрасні стосунки, тому односолодові віскі Mortlach в основному виготовляються зі складів Gordon та MacPhail. Інші незалежні виробники, такі як Signatory, також іноді мають у своєму асортименті віскі Mortlach.
З 2014 року Diageo позиціонує Mortlach як суперпреміальний бренд із відповідними цінами. Віскі пропонується у важких квадратних графинах. Мортлах Рідкісний Старий (NAS), Особлива Сила, 18 років

Історія

Винокурня Mortlach була заснована в 1823 Джеймсом Фіндлейтером, Дональдом Макінтошом і Олександром Гордоном і в тому ж році отримала офіційну ліцензію на виробництво спиртних напоїв. Мортлах майже так само старий, як і сам Даффтаун, заснований лише шістьма роками раніше, в 1817 році.
У 1831 році гуральня Мортлах була продана компанії Auther & Thomas Gregory з Бухромба. У 1837 році Джеймс та Джон Гранти взяли на себе управління об'єктом, закрили його та розібрали на запчастини для підтримки інших своїх проектів. Потім бізнес було припинено до 1851 року.
З 1851 Джон Гордон спочатку варив пиво на своїх підприємствах, але потім знову переобладнав їх для початкової мети - виробництва віскі. У 1853 році Джордж Коуї приєднався до винокурні Mortlach Distillery і незабаром придбав велику частину акцій, а також став ліцензіатом. У 1867 році Джон Гордон помер, і одноосібним власником гуральні став Джордж Коуї. Вільям Грант, згодом засновник гуральня Glenfidich і компанії William Grant & Sons, починав з посади бухгалтера в Мортлаху, а потім став менеджером гуральні. У 1887 році Мортлах став одним із багатьох, кого відвідав Альфред Барнард під час свого туру винокурнями Сполученого Королівства.
Під керівництвом сина Джорджа Коуї в 1897 винокурня була вперше підключена до залізничної мережі, кількість перегінних кубів було збільшено з трьох до шести, а через рік винокурня була підключена до електромережі.
У 1923 році винокурня перейшла у володіння компанії John Walker & Son, яка лише через два роки об'єдналася з Distillers Company Limited. Внаслідок подальших злиттів DCL вона стала нинішнім власником Diageo. Mortlach була однією з небагатьох шотландських винокурень, які могли безперервно виробляти вино під час Другої світової війни, за коротким винятком у 1944 році. Сьогодні Mortlach є частиною Diageo Group.
Оригінальні розливи з'явилися на ринку лише у 1996 та 1998 роках як рідкісні сорти солоду, а у 2004 році – як спеціальні випуски. Останній мав продажну ціну 160 фунтів стерлінгів і в даний час продається на аукціонах за 500 фунтів стерлінгів. У 2014 році було випущено чотири оригінальні розливи (Rare Old, Special Strength, 18 та 25 Year Old).

Хронологія Мортлаха:

1823: Джеймс Фіндлейтер, Дональд Макінтош та Алекс Гордон заснували Мортлах.
1824: Усього через рік після заснування Джеймс Фіндлейтер залишає товариство.
1831: Джон Робертсон купує Мортлах за 270 фунтів стерлінгів.
1832: Через рік Джон Робертсон продає винокурню компанії A&T Gregory.
1837: Брати Гранти стають партнерами гуральня Мортлах і демонтують його.
1842: Джон Гордон відродив броварню, але потім оснастив її перегінними кубами для перегонки.
1853: Джордж Коуї стає акціонером.
1867: Джордж Коуї став одноосібним власником після смерті Олександра Гордона.
1895: До Джорджа Коуї та його сина приєднується компанія George Cowie & Son Ltd.
1887: Вільям Грант засновує Glenfiddich, поклавши край правлінню Мортлаха як єдиної гуральні в Даффтауні.
1897: Збільшення кількості кадрів із трьох до шести.
1903: Ремонт гуральні, завод доктора А.М. Коуї навів його батько Джордж Коуї.
1923: Придбана компанією John Walker & Sons Ltd., Кілмарнок, яка продовжувала торгувати як George Cowie & Son.
1925: Перейшов у власність Distillers Company Ltd. (DCL).
1930: переведений у компанію Scottish Malt Distillers Ltd. (SMD).
1964 - На заводі проводиться масштабна реконструкція.
1968: Підлогові солодовні припиняються.
1971: Стілз нагрівся пором
1992: Ліцензія надана United Malt & Grain Distillers Ltd. (UMGD).
1999: належить United Distillers & Vintners (UDV).
2004: Належить Diageo plc.
2014: Заплановане розширення Diageo зупинено.