Списком Вид: Таблицею
Сортування:
Показати:
Віскі Glen Keith Distillery Edition 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія, Спейсайд Виробник: Glen Keith Фортеця: 40% Тип: Односолодовий Літраж: 700 мл Бочки: американський...

Віскі Glen Keith 21 Year Old 0,7л
0

Характеристики Регіон: Шотландія, Спейсайд Виробник: Glen Keith Фортеця: 43% Витримка: Тип: Односолодовий Літраж: 700 мл ...

Винокурня Глен Кейт

Glen Keith протягом десятиліть виробляє м'який, характерний, високоякісний солодовий віскі Спейсайда, який призначений для купажованих віскі преміум-класу та рідкісних бочкових випусків. Distillery Edition – перше односолодове видання винокурні, доступне на ринку за доступною ціною.
Винокурня Glen Keith розташована в Лінн-оф-Кіт, на річці Ісла. Це історичне місце, яке колись служило оплотом Огілві Мілтона, одного з древніх кланів Шотландії.

Глен Кейт Віскі

Глена Кіта можна знайти в селі Кіт, на березі річки Ісла, навпроти винокурні Strathisla.
Який смак односолодового віскі Glen Keith? У Glen Keith ви можете очікувати на квіткові нотки. Чисті ванільні та фруктові ноти також типові для стилю цієї гуральні.
Хоча у 1994 році був випущений односолодовий напій 10-річної витримки, він ніколи не був передовим віскі. Іноді його (і його торф'яну пропозицію Glen Isla) бачать незалежні розливники.
glen keith distillery

Виробництво

Як виготовляється віскі Glen Keith? Виробнича потужність Glen Keith складає 6 мільйонів літрів на рік з використанням 6 перегінних кубів та подвійної перегонки. Вода для гуральні надходить із джерела Баллох-Хілл. Солод для лікеро-горілчаного заводу виробляється власними силами, а також забезпечує лікеро-горілчаний завод Strathisla необхідним солодом по напірній лінії.
Крім солоду, Glen Keith також виробляє дріжджі для процесу ферментації. Віскі Glen Keith переважно використовується для купажів. До 1994 року це було виняткове використання. Тільки Heritage Selection став першим власником односолодового розливу на ринку. Воно з'явилося на прилавках без вказівки віку, але із позначкою «Дистильовано до 1983 року». До появи Heritage Selection односолодовий віскі Glen Keith продавався лише незалежними виробниками пляшок. Тут слід також згадати компанію Gordon & MacPhail, яка мала торф'яний солод виробництва Glen Keith. Солод, що розливали у пляшки під назвою Glenisla, був особливим тим, що для виготовлення торфу використовувався не торф, а вода, оброблена торфовим димом.

Історія

Коли американські законодавці ухвалили Закон Вольстеда у 1920 році, він приніс до США сухий закон. Сем Бронфман і його брат Гаррі розширили свої заборонені бузоріуми вздовж південного кордону Саскачевана. Поки канадці не закрили ці експортні склади, продаж рому торговцям з півночі США був легальним і дуже прибутковим. Достатньо, щоб він створив Distillers Corporation Limited, попередника Seagram.
У 1950 році, коли попит на Chivas, Passport і 100 Pipers різко зріс, компанія Seagram під керівництвом Сема Бронфмана взяла на себе управління гуральним заводом Milltown/Milton (тепер відомим як Strathisla). Щоб ще більше збільшити виробництво, компанія Seagram у 1957 році переобладнала колишній зерновий млин, щоб збудувати винокурню Glen Keith. Це зробило Glen Keith першою винокурнею, заснованою в Шотландії у 20 столітті. А 1970 року кількість перегінних кубів було збільшено з 3 до 5, а боксові солодівні Саладіна були закриті 1976 року, хоч і залишилися стояти.
Що незвичайно для гуральні Спейсайда, Glen Keith до 1970-х років піддавався потрійній перегонці. Солод Glen Keiths в основному використовувався для змішування з блендами братів Чівас, але винокурня також використовувалася як експериментальний майданчик. До певної міри новатор Глен Кіт став першим у Шотландії апаратом, який нагрівався безпосередньо газом. Глен Кейт також рано почав використовувати комп'ютерні технології. Glen Keith також була першою винокурнею в Шотландії, яка експериментувала з автоматичним затиранням у 1980-х роках.
Віскі Glen Keith використовували виключно для купажів до 1994 року незалежними виробниками. Компанія Heritage Selection стала першим власником односолодового розливу на ринку, випущеного без вказівки віку, але із зазначенням на етикетках «Дистильовано до 1983 року».
До запуску Heritage Selection односолодовий віскі Glen Keith продавався лише незалежними виробниками. Варто згадати компанію Gordon & MacPhail, яка доручила Глену Кейту виробляти торф'яний солод. Віскі, розлите у пляшки під назвою Glenisla (на честь річки, а не острови), було особливим тим, що в ньому використовувався не солод, а вода, оброблена торфовим димом.
У 1999 році компанія Glen Keith була законсервована, ставши жертвою надмірних потужностей. Поглинання Pernod Ricard було через два роки. У 2012 році старі солодівні Saladin були вивезені, залишивши місце для величезного заторного чану з повним фільтруванням та додаткових шести заторних чанів із нержавіючої сталі. Перегонні куби було відремонтовано, а оригінальні дев'ять дерев'яних воріт замінено. Після реконструкції та поновлення закінчене виробництво нарешті відновиться влітку 2013 року.