Нічого не куплено!
-
Абсент
- Бренді
- Вермут
- Віскі
- Бурбон
- Односолодовий
- Купажований
- Купажований солод
- Зерновий
- Житній
- Горілка
Clynelish
Віскі Clynelish Клайнеліш 14 років у тубі 0,7л
2650.00 грн.Характеристики Регіон: Шотландія, Хайленд (Високогір'я), Північне Високогір'я Виробник: Clynelish Distillery Фортеця: 46% Тип: Одно...
Показано с 1 по 1 із 1 (всього 1 сторінок)Clynelish
По дорозі на крайню північ Шотландії і в графства Сазерленд і Кейтнес знаходиться винокурня Clynelish. Небагато заводів з виробництва віскі розташовані так далеко в суворих північних горах Шотландії. Клайнеліш знаходиться недалеко від прибережного села Брора, яке також є назвою більш відомої дочірньої гуральні.Clynelish означає «схил саду» гельською мовою і вимовляється як «Cleinlish». After Clynelish є одним із ключових віскі в шотландському купажованому віскі Johnny Walker, але материнська компанія Diageo ніколи не привертала до винокурні загальну увагу, і середній споживач здебільшого її не забував. Невиправдано, оскільки пляшка Clynelish — вражаючий, багатошаровий та округлий односолодовий віскі з привабливим характером. У світлі цього для нас, знавців, можливо, добре, що Клайнеліш досі уникав мас.Клінеліський лікеро-горілчаний завод
Цей винокурний завод розташований у північно-східній частині країни у селі під назвою Брора. Дозвольте собі пройти через винокурню і скуштувати трохи фруктовий односолодовий віскі Highland. Оскільки винокурня Clynelish розташована у дуже популярному регіоні для гольфу та риболовлі, ви можете поєднати своє хобі з дегустацією віскі. Цікаво, що будівлі гуральні є точною копією гуральні Caol Ila на острові Айлей.Який на смак односолодовий віскі Clynelish?Віскі Clynelish має аромати свічкового воску, печених яблук, мандаринів та квіткових нот вересу. Аромати морських водоростей і пряні нотки вказують на близькість до узбережжя, на смак Клайнеліш напрочуд маслянистий. Напрочуд складний солодовий віскі, витриманий 14 років.Як виробляють віскі Clynelish?
Винокурня Clynelish виробляє до 4,8 мільйонів літрів алкоголю на рік, використовуючи шість перегінних кубів (з паровим нагріванням). Вода надходить із Клайнемілтон-Берн. Солод купується на солодівні Glen Ord. Заторний чан (12,5 т) виготовлений із нержавіючої сталі та має вісім (58 600 літрів) бродильних чанів з ялиці Дугласа. Дистиляція відбувається у трьох промивних кубах (по 17 000 л кожен) та трьох спиртових кубах (по 19 000 л кожен).ІсторіяІсторія гуральні Clynelish нерозривно пов'язана з історією Brora. Історія цих двох винокурень сягає 1819 року. Цього року Джордж Гренвілл Левісон-Гауер, який згодом став герцогом Сазерлендом, заснував винокурню Clynelish Distillery. В 1930 винокурня перейшла у володіння DCL, організації-попередниці Diageo.Ця первісна винокурня (названа Clynelish A) була доповнена новою будівлею (Clynelish B) на тому самому місці в 1967 році. Через рік було прийнято рішення закрити стару винокурню в найкоротші терміни. У квітні 1969 року Клайнеліш А повернувся до ладу. В результаті солод під назвою Clynelish якийсь час вироблявся на двох гуральнях. Це, звичайно, призвело до деякої плутанини, тому у зв'язку зі зміною законодавства було вирішено перейменувати винокурню Clynelish A у Brora Distillery.До 1983 року Брора і Клайнеліш працювали пліч-о-пліч, виробляючи кожен солод у своєму стилі. У 1983 році Брора остаточно закрилася, ставши жертвою профіциту 80-х та економічного спаду. Донедавна будівлі винокуренного заводу в Брорі використовувалися Клінелішем як склади. Завдяки фанатам, залученим старими релізами Brora, а також попиту з боку колекціонерів та любителів віскі, гуральня Brora відновлюється.Newsletter - Зерновий
- Бренді