Списком Вид: Таблицею
Сортування:
Показати:
Шампанське Ruinart Rose Magnum 1,5л
0

Характеристики Бренд: Ruinart Країна: Франція Об'єм: 1500 Фортеця: 12.5% Стиль: брют Регіон: Шампань Сорт винограду: Піно Нуар 55%, Шардоне 45% ________________________________________ ...

Шампанське Ruinart Blanc de Blancs Magnum в коробці 1,5л
0

Характеристики Бренд: Ruinart Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: 12.5% Стиль: біле, сухе Регіон: Шампань Сорт винограду: Шардоне 100% ________________________________________...

Шампанське Pommery Brut Rose Champagne giftbox 0,75л
0

Характеристики Бренд: Veuve Clicquot Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12.5 Стиль: Брют Регіон: Шампань Сорт винограду: Шардоне, Піно Ме...

Шампанське Moet & Chandon Rose Brut Imperial Champagne 0,75 л
0

Характеристики Бренд: Moet Chandon Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Брют Регіон: Шампань Про, Кот-де-Блан, Кот-де-Сезанн, Монтань-де-...

Шампанське Moet & Chandon Magnum Brut Impérial Champagne 1,5л
0

Характеристики Бренд: Moet et Chandon Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Брют Регіон: Шампань Про, Кот-де-Блан, Кот-де-Сезанн, Монтань-...

Шампанське Moet & Chandon Brut Imperial Champagne 0,75 л
0

Характеристики Бренд: Moet et Chandon Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Брют Регіон: Шампань Про, Кот-де-Блан, Кот-де-Сезанн, Монтань-...

Шампанське Veuve Clicquot Brut Champagne 0,75 л
0

Характеристики Бренд: Veuve Clicquot Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Брют Регіон: Шампань Сорт винограду: Шардоне, Піно Мень...

Шампанське Pommery Brut Royal Champagne giftbox 0,75л
0

Характеристики Бренд: Veuve Clicquot Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Брют Регіон: Шампань Сорт винограду: Шардоне, Піно Мень...

Шампанське Moet & Chandon Ice Imperial Champagne 0,75 л
0

Характеристики Бренд: Moet Chandon Країна: Франція Об'єм: (кл) 75 Фортеця: (% об.) 12 Стиль: Ice Брют Регіон: Шампань Про, Кот-де-Блан, Кот-де-Сезанн, Монтань...

Різні розміри пляшок шампанського

У програмі ви знайдете графіку, яка пояснює різні назви пляшок за розмірами. Найменша пляшка вміщує 20 мл і називається квартою. Найбільша пляшка вміщує вражаючі 30 літрів і називається Melchiesedech.
bottle size champagne

Коли ігристе вино можна назвати шампанським?

Що якщо перляж особливо виражений, а етикетка дуже тонка? Ні, це не так просто. Термін «шампанське» захищений і може використовуватися лише в тому випадку, якщо ігристе вино походить із французького регіону Шампань. Всім іншим доводиться задовольнятися назвами ігристе вино, кава, шампанське або креман, залежно від регіону.
Район вирощування шампанського знаходиться приблизно за 150 кілометрів на схід від Парижа. Шампанське складається з 319 «крю» (комун), які розташовані в наступних департаментах: Марна, Про, Ена, Верхня Марна та Сена та Марна. Виноградники розкидані по регіонах Кот-де-Бар, Валле-де-ла-Марна, Кот-де-Блан та Ла-Монтань-де-Реймс. Шампанське має вигоду з двох різних кліматичних впливів. З одного боку від континентального клімату, з другого боку від морського клімату. Грунт, на якому ростуть лози, складається в основному з вапняку. Ця основа відповідає за мінеральну ноту шампанського та позитивно впливає на дренаж ґрунту. Крейда має високу пористість і забезпечує збереження водопостачання навіть при найвищих температурах.

Як роблять шампанське?

Шампанське виробляється з використанням природного пляшкового бродіння та додавання дріжджових культур. Є деякі правила, яких необхідно дотримуватися. Термін витримки у пляшці не менше дванадцяти місяців. Вихід пресування обмежений 102 л сусла на 160 кілограмів винограду. Крім того, урожайність винограду з гектара також обмежена. Для виробництва шампанського дозволено лише три сорти винограду:
  • Піно Нуар: цей сорт винограду в основному вирощують у Ла-Монтань-де-Реймс та Ла-Кот-де-Бар. Вапнякові ґрунти створюють ідеальні умови для вирощування Піно Нуар. Темний виноград неймовірно ароматний і надає шампанському потужні та пишні ноти.
  • Менье віддає перевагу глинистим грунтам, тому його найчастіше вирощують у Валле-де-ла-Марн. Цей сорт дуже життєстійкий і рідко ушкоджується морозами. Плоди відповідають за округлий та збалансований характер кожного шампанського.
  • Шардоне: сорт, який часто зустрічається у Кот-де-Блан. Стиглий виноград надає шампанському мінеральні нотки, квіткові відтінки та ніжні цитрусові аромати.

Поради щодо отримання задоволення від шампанського

  1. Правильна температура пиття: шампанське краще подавати при температурі від 8 до 10 градусів за Цельсієм. Для його охолодження рекомендуємо або помістити пляшку в ємність із кубиками льоду та водою на півгодини, або зберігати в холодильнику не менше чотирьох годин. (Охолодження в морозильній камері не рекомендується, оскільки це може перешкоджати утворенню піни.)
  2. Відкрийте пляшку (без душа із шампанського!). Тримайте пляшку під невеликим кутом, відкрийте відривну стрічку, а потім дротяний кошик. Завжди тримайте палець на пробці. Тепер притримуючи пробку рукою, іншою рукою обережно поверніть пляшку і обережно витягніть кришку.
  3. Вибір окулярів: Тут особливо підійдуть окуляри у формі тюльпана, тобто високі та опуклі зі звуженням до верху. У цих келихах шампанському достатньо місця, щоб повністю розкрити свої аромати. Відома чаша для шампанського досить незручна і не дає достатньо місця для розвитку шампанського. До речі, у нашому магазині ви знайдете елегантний вибір келихів для шампанського.
  4. Чисті келихи. Келихи для шампанського найкраще мити лише теплою водою. Щоб висушити, просто покладіть їх нагору дном на кухонний рушник. Слід уникати використання миючого засобу, оскільки воно може залишити сліди на склі, а також вплинути на утворення піни.
  5. Зберігайте шампанське правильно: Шампанське краще зберігати лежачи в місці зі стабільно низькою температурою. Переважно у підвалі, тому що там чутливі вироби захищені від світла та вібрацій.

Деякі основні моменти шампанського з нашого асортименту

  • Шампанське Moet & Chandon Ice Imperial: Ice Imperial Edition було створено спеціально для насолоди льодом. Наповніть високий келих кубиками льоду, а потім додайте ігристе шампанське. Прекрасний аперитив, який особливо гарний у теплий літній день.
  • Шампанське Perrier-Jouet Belle Epoque Rosé 2012: Чудове шампанське вінтажне від Perrier Jouet зачаровує ніжним рожевим відтінком з ароматним феєрверком квітково-ягідних тонів. Відповідний витвір для особливих моментів.
  • Шампанське Veuve Clicquot Brut: Тепла бриоша, вершкове ванільне морозиво, соковиті груші та стиглі сливи міраблі роблять шампанське Брют Veuve Cliquot унікальним. За цим брендом стоїть велика жінка шампанського: Барб-Ніколь Кліко-Понсарден, одна з перших жінок-підприємців початку 19 століття.

champagne

Запитання та відповіді про шампанське

Які сорти винограду використовують для шампанського?
  • Для виготовлення шампанського переважно використовуються такі сорти винограду: Менье, Піно Нуар і Шардоне. Але є й інші сорти винограду, які дозволені для виробництва шампанського. Однак вони становлять менше ніж 0,3% площі виноградників. Сорти винограду включають Арбан, Пті Мельє, Піно Блан та Піно Грі.
Що означає термін «брют» у шампанському?
  • "Брют" - це французький термін, що означає "терпкий". Якщо шампанське містить менше 15 г залишкового цукру на літр, його називають «брют».
Як зберігати шампанське?
  • Шампанське можна зберігати у вертикальному положенні, оскільки пробка залишається вологою через вуглекислий газ у шийці пляшки. Прекрасне вино слід зберігати у темному та прохолодному місці, в ідеалі за постійної температури близько 10 градусів за Цельсієм.
Яка ідеальна температура шампанського?
  • Ідеальна температура вживання шампанського становить від 8 до 9 градусів за Цельсієм.